Header Image

MVO

MVO: ondernemen met oog voor people, planet en profit

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor de balans tussen mens (people), milieu (planet) en winst (profit). Het is duurzaam ondernemen, waarbij u als onderneming de verantwoordelijkheid neemt voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Een goede balans tussen de drie P’s leidt tot betere resultaten voor zowel uw bedrijf, uw personeel en uw klanten als de omgeving.

Een site waar u veel informatie kunt vinden over MVO is die van MVO Nederland. Informatie over subsidiemogelijkheden voor bedrijven vindt u ook op deze website. Wilt u meer weten over trends in MVO, kijk dan op: MVO Nederland.

MVO leidt vaak tot kwaliteitsverbetering, kostenbesparing en een betere reputatie

Waarom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zo belangrijk? Het antwoord is eenvoudig: we kunnen er niet meer omheen. Er zijn tal van problemen op het terrein van milieu, maatschappij en economie, waardoor het noodzakelijk is om op een andere manier met de wereld en alles wat daarop leeft om te gaan. Dat is niet te bereiken met overheidsbeleid alleen. Ook ondernemers spelen daarin een belangrijke rol. MVO is een onderdeel van uw verantwoordelijkheid als ondernemer. Opdrachtgevers vragen er steeds vaker om. Daarnaast biedt MVO kansen: het leidt in veel gevallen tot kwaliteitsverbetering, kostenbesparing en een betere reputatie.

Duurzame trends

Elke zichzelf respecterende onderneming is ermee bezig: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaamheid is vaak een speerpunt in het MVO-beleid. Men richt zich op energiebesparing, het verminderen van de ecologische voetafdruk, duurzaam inkopen. De lijst van activiteiten is eindeloos.

Elektro Actief helpt u graag met duurzaam ondernemen

Steeds meer midden- en kleinbedrijven nemen de stap naar duurzaam ondernemen. Wanneer u op de termen ‘MKB’ en ‘duurzaamheid’ zoekt, dan vindt u tal van interessante sites met informatie, adviezen, besparingstips en praktijkvoorbeelden. Doe er uw voordeel mee! Elektro Actief helpt u graag om de vele mogelijkheden te vertalen naar uw situatie, wensen en budget. Vraag ons gerust om vrijblijvend advies.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van elektrotechniek en MVO? Neem dan contact met ons op.

Top