Header Image
Elektrotechniek Domotica

Domotica

Met domotica van Elektro Actief zet u uw bedrijfspand en woning volledig naar uw hand

De nieuwste technologie op het gebied van werken en wonen is domotica. Met domotica systemen verdwijnen uw zorgen over verlichting, verwarming, beveiliging en nog veel meer. De domotica systemen van Elektro Actief dragen bij aan gemak, comfort en duurzaamheid.

Wat is domotica?

Domotica is de integratie van technologie en diensten, die zorgt voor een betere kwaliteit van wonen, werken en leven. Domotica automatiseert uw pand zoals u dat wilt. Met een druk op de knop kunt u, als u weggaat, de verwarming lager zetten, alle verlichting en apparaten uit doen en het alarm op het pand inschakelen. Dit is nog maar een voorbeeld van alle mogelijkheden die domotica u biedt.

Elektro Actief vergroot het comfort en de duurzaamheid

Elektro Actief past domotica voornamelijk toe bij bedrijven en woningen. Hierbij worden twee belangrijke voorwaarden gehanteerd:

  • De aanpassingen leiden tot een groter comfort en gemak.
  • De aanpassingen dragen bij aan het verbeteren van duurzaamheid.

Voorbeelden van domotica

Op verschillende manieren kan gebruik worden gemaakt van domotica systemen. U kunt hierbij denken aan verlichting die aangaat als u de kamer binnenloopt, zonneschermen die automatisch naar beneden gaan als de zon gaat schijnen of een alarmsysteem dat aan gaat als u weggaat. Maar ook een paniekknop voor ouderen hoort tot de mogelijkheden.

Met uw smartphone kunt u uw voorzieningen in het pand op afstand besturen:

  • Duurzaamheid: u bepaalt waar verwarming en koeling nodig is. Het systeem geeft daarnaast aan wat u verbruikt. Hierdoor kunt u met één druk op de knop zien waarop u kan besparen.
  • Comfort: met uw smartphone of bedieningspaneel heeft u controle over het hele huis of bedrijfspand.
  • Controle op afstand: u kunt overal uw huis of pand beheren en controleren. Zo kunt u met behulp van uw smartphone binnenkomen in een verwarmde en verlichte omgeving, of controleren of u alles heeft uitgezet.
  • Met een camerasysteem kunt u bij onraad op afstand met uw smartphone de camera’s bedienen en kijken of een melding terecht is.

De mogelijkheden met domotica zijn enorm en zijn volledig aan te passen aan uw wensen. Elektro Actief kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

 

Top