Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen voor uw bedrijfspand door Elektro Actief. Voor niets gaat de zon op.

Wanneer u niet meer afhankelijk wilt zijn van energieleveranciers en uw pand wilt verduurzamen, dan is het verstandig om zonnepanelen op het dak te leggen. U verdient de investering snel terug en daarbij worden de terugverdientijden steeds korter.

De voordelen van zonnepanelen:

  • U bent minder afhankelijk van energieleveranciers. Voor de energie die door zonnepanelen wordt opgewekt hoeft u niet te betalen.
  • U draagt bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot wordt verlaagd en de energie is schoon.
  • U hebt een lagere energierekening. De zonnepanelen wekken elektriciteit op en als u meer elektriciteit opwekt, dan kunt u deze verkopen aan de energieleveranciers.
  • Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. De zonnepanelen worden geïnstalleerd en vervolgens jaarlijks gecontroleerd.
  • Zonnepanelen gaan wel 40 jaar mee. U bent dus voor een lange tijd verzekerd van een duurzame energiebron.
  • De investering hebt u binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend.

 

De voordelen van zonnepanelen voor zakelijk gebruik

De overheid beloont ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of duurzame energie. U betaalt daardoor maar een klein deel van de daadwerkelijke kosten van de investering. U kunt in het gunstigste geval uw investering binnen vier jaar terugverdienen. Via een draadloos systeem kunt u op ieder moment op uw telefoon of tablet aflezen wat uw zonnepanelen opbrengen.

Een fiscaal voordeel geeft de energie-investeringsaftrek (EIA). Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dit levert u meteen een belastingvoordeel op.

Verder kan er ook nog gebruikgemaakt worden van de kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA). Deze aftrek is weergegeven in een percentage. De hoogte van dit percentage hangt af van het geïnvesteerde bedrag in uw onderneming. Uw accountant kent uw situatie en kan u verder adviseren welke subsidies voor u van toepassing zijn.

Wilt u meer weten over zonnepanelen voor uw bedrijf? Klik hier om in contact te komen met Elektro Actief, uw duurzame installateur.

#
(0174) 29 88 77
info@elektro-actief.nl