Domotica

Domotica
Domotica-Elektro-actief-Wateringen-Installateur-Installatiebedrijf

Met domotica van Elektro Actief zet u uw bedrijfspand en woning volledig naar uw hand

De nieuwste technologie op het gebied van werken en wonen is domotica. Met domotica systemen verdwijnen uw zorgen over verlichting, verwarming, beveiliging en nog veel meer. De domotica systemen van Elektro Actief dragen bij aan gemak, comfort en duurzaamheid.

Wat is domotica?

Domotica is de integratie van technologie en diensten, die zorgt voor een betere kwaliteit van wonen, werken en leven. Domotica automatiseert uw pand zoals u dat wilt. Met een druk op de knop kunt u, als u weggaat, de verwarming lager zetten, alle verlichting en apparaten uit doen en het alarm op het pand inschakelen. Dit is nog maar een voorbeeld van alle mogelijkheden die domotica u biedt.

Elektro Actief vergroot het comfort en de duurzaamheid

Elektro Actief past domotica voornamelijk toe bij bedrijven en woningen. Hierbij worden twee belangrijke voorwaarden gehanteerd:

 • De aanpassingen leiden tot een groter comfort en gemak.
 • De aanpassingen dragen bij aan het verbeteren van duurzaamheid.

Voorbeelden van domotica

Op verschillende manieren kan gebruik worden gemaakt van domotica systemen. U kunt hierbij denken aan verlichting die aangaat als u de kamer binnenloopt, zonneschermen die automatisch naar beneden gaan als de zon gaat schijnen of een alarmsysteem dat aan gaat als u weggaat. Maar ook een paniekknop voor ouderen hoort tot de mogelijkheden.

Met uw smartphone kunt u uw voorzieningen in het pand op afstand besturen:

 • Duurzaamheid: u bepaalt waar verwarming en koeling nodig is. Het systeem geeft daarnaast aan wat u verbruikt. Hierdoor kunt u met één druk op de knop zien waarop u kan besparen.
 • Comfort: met uw smartphone of bedieningspaneel heeft u controle over het hele huis of bedrijfspand.
 • Controle op afstand: u kunt overal uw huis of pand beheren en controleren. Zo kunt u met behulp van uw smartphone binnenkomen in een verwarmde en verlichte omgeving, of controleren of u alles heeft uitgezet.
 • Met een camerasysteem kunt u bij onraad op afstand met uw smartphone de camera’s bedienen en kijken of een melding terecht is.

De mogelijkheden met domotica zijn enorm en zijn volledig aan te passen aan uw wensen. Elektro Actief kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Uw slimme huis

 • Veiligheid - Uw slimme huis
 • Comfort - Uw slimme huis
 • Energiebesparing - Uw slimme huis

Zorgcommunicatie

Elektro Actief installeert hoogwaardige zorgcommunicatiesystemen in uw slimme huis. Zorgcommunicatiesystemen moeten goed afgestemd worden op alle gebruikers, zowel op degene die zorg nodig heeft, als op de dienstverlener. Elektro Actief helpt u bij het installeren van hoogwaardige zorgcommunicatie. De systemen zorgen voor duidelijkheid in een zorginstelling of voor langere zelfstandigheid in uw eigen huis.

Wat is zorgcommunicatie?

Zorgcommunicatiesystemen zijn systemen die de communicatie gemakkelijker maken voor de zorgsector. Deze communicatiesystemen zorgen ervoor dat er overdag en in de avonduren doelmatig en doeltreffend gewerkt kan worden. Het soort systeem hangt af van de situatie. Er zijn namelijk verschillende voorkeuren en eisen. Iemand die zelfstandig woont heeft andere hulp nodig dan iemand in een verzorgingstehuis.

De zorgcommunicatiesystemen van Elektro Actief hebben twee functies:

 • Hulp in een zorginstelling
 • Langere zelfstandigheid in het eigen huis

Hulp in een zorginstelling

Een oproepsysteem met alarmknop is een voorbeeld van zorgcommunicatie. Bij dit systeem worden delen van een gebouw aangesloten op een server. Vaak zijn dit kamers van personen in een zorginstelling. Deze kamers worden voorzien van een unit waarop gedrukt kan worden wanneer er iemand een hulpvraag heeft. Dit wordt vervolgens doorgeseind naar het personeel, dat dan actie kan ondernemen. Met een dergelijk systeem ontstaat er een veilige situatie en kunnen er andere zorgtaken worden uitgevoerd binnen een verzorgingstehuis, ziekenhuis of psychiatrische inrichting.

Langer zelfstandig blijven wonen

Mensen willen steeds langer zelfstandig blijven wonen en de overheid stimuleert dit. Met de systemen van Elektro Actief kunt u blijven wonen waar u zich altijd thuis heeft gevoeld. Een oproepsysteem kan geïnstalleerd worden bij mensen die nog thuis wonen, maar ook andere systemen zorgen voor het langer zelfstandig blijven wonen:

– Het huis geheel uitschakelen

Met een afstandsbediening/smartphone is het mogelijk het hele huis uit te schakelen. De elektronische apparaten worden uitgeschakeld, lichten worden uitgezet en de verwarming wordt lager gezet. Zo kan er niets vergeten worden.

– Looprouteverlichting

Onder het bed bevindt zich een sensor die geactiveerd wordt zodra er iemand uit bed stapt. De weg naar het toilet wordt hierbij met verlichting aangegeven. De verlichting is niet fel, dus een mogelijke partner wordt niet wakker van het licht.

Paniekknop

Met de paniekknop kan er gemakkelijk en snel een dienstverlener ingeseind worden om hulp te bieden. Ook kan deze knop de verlichting in het huis in één keer inschakelen.

De instellingen van de systemen van Elektro Actief zijn gemakkelijk aan te passen. Ook kunnen er eenvoudig uitbreidingen geïnstalleerd worden. Inbraakpreventie en toegangscontrole zijn hier een voorbeeld van.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met Elektro Actief uit Wateringen? Neem dan contact met ons op.

(0174) 29 88 77
info@elektro-actief.nl